Friday, December 3, 2021
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății, IGSU și Compania Unifarm, în atenția procurorilor DNA / Curtea de Conturi a sesizat posibile nereguli la achizițiile din anul 2020

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 21 mai 2021

O parte dintre achizițiile efectuate de Ministerul Sănătății, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Compania Unifarm în anul 2020, în timpul pandemiei de coronavirus, au ajuns în atenția procurorilor DNA, potrivit Curții de Conturi.

Curtea de Conturi a publicat situația sesizărilor penale adresate organelor de urmărire penală în anul 2020.

Potrivit documentului, la Ministerul Sănătății ar fi fost descoperit un caz de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, ce ar fi adus un prejudiciu de 2.875.160 de milioane de lei.

În ceea ce privește Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, două două posibile cazuri de abuz în serviciu au fost reclamate la DNA, ce ar fi produs, în total, un prejudiciu de peste 15 milioane de lei.

Inspectorii Curții de Conturi au mai identificat și un caz de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, ce ar fi produs un prejudiciu de peste 319 milioane de lei, în cazul achizițiilor efectuate de Compania Națională Unifarm SA.

În anul 2020, Ministerul Sănătății a fost condus de Victor Costache, ce și-a dat demisia la începutul pandemiei de coronavirus, și de Nelu Tătaru.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a fost condus, în anul 2020, de Raed Arafat.

În cazul companiei Unifarm, fostul director Adrian Ionel a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupție săvârșite în timpul pandemiei de coronavirus.

 

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW