Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății: Sunt 1.524 teste pentru diagnosticare moleculară în cele 7 centre de boli infecțioase

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 16 martie 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că în prezent există un număr de 1.524 de peste pentru diagnosticarea moleculară în cele șapte centre de boli infecțioase care au capacitatea de diagnostic și testare din București, Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.

Centrelor de testare din București li se adaugă și Laboratorul de referință acreditat OMG al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, care contribuie, alături de unitățile sanitare, la creșterea capacității de diagnosticare cu dotările existente.

La acestea, se adaugă și 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară și alte 40.000 de teste rapide achiziționate de către Compania Unifarm SA și care sunt distribuite în această săptămână către unități sanitare, pe bază de comandă.

„De altfel, Compania Unifarm SA achiziționează și aprovizionează permanent spitalele care solicită cu echipamente de protecție pentru personalul medical, măști, produse biocide pentru suprafețe și mâini, teste de diagnostic, medicamente.

Pentru evitarea aglomerărilor la camerele de gardă și unitățile de primiri urgențe din spitale recomandăm cetățenilor să contacteze cu prioritate, telefonic, medicul de familie, în cazul în care suspectează infectarea cu noul coronavirus. Eventuala prelevare de probe se va face la domiciliul persoanei, sub coordonarea direcțiilor de sănătate publică”, transmite Ministerul Sănătății.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW