Sunday, May 16, 2021
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății: Dispunem de peste 1200 de teste pentru diagnosticarea COVID-19, la care se vor adăuga alte 3000

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 martie 2020 Etichete: , ,

În urma inventarierii făcute de Ministerul Sănătății, la data de 10 martie, în toate cele 7 centre din țară, există în total peste 1200 de teste pentru diagnosticarea COVID-19. La acestea urmează să se adauge, începând cu data de 11 martie, alte 3000 de teste care au fost comandate.

Ministerul de resort estimează că aceste teste reprezintă necesarul pentru următoarele 30 zile.

Comunicatul Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a inventariat stocul testelor de diagnosticare moleculară pentru detectarea COVID-19.

În cele 7 centre din țară (2 în București, Cluj, Iași, Timiș, Constanța și Dolj) sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârșitul săptămânii, când vor sosi și celelalte teste care au fost deja comandate.

Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecțioase, începând cu data de 11 martie 2020 și vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile.

În acest moment nu este pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului, mai ales că Ministerul Apărării Naționale, prin Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino din București a fost de acord să contribuie la acest efort comun cu dotările existente.

Ca exemplu, în acest moment la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, există în stoc 300 de teste, iar mâine urmează să ajungă și celelalte 3.000 comandate din timp.

Sursa foto: Ministerul Sănătății

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW