Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății, control de urgență la Arad, unde 24 de elevi au ajuns la spital după deratizarea școlii/ Costache: Vor fi măsuri drastice

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Ministerul Sănătății a dispus un control mixt de urgență, după ce la Spitalul Județean Arad s-au prezentat, în cursul zilei de luni, aproximativ 24 de copii cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani de la Liceul German, cu erupții la nivelul feței, grețuri și vărsături. Este posibil ca elevii să fi intrat în contact cu substanțe chimice, după ce în unitatea școlară, în vacanța de iarnă au fost efectuate proceduri de Dezinfecție, Dezinsecție și Deratizare (DDD), anunță instituția.

Potrivit sursei citate, o echipă de inspectori din cadrul DSP Arad s-a deplasat la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” și a cerut de la ISU Arad, autospeciala de cercetare CBRD pentru a se verifica toxicitatea aerului din sălile de curs.

De asemenea, o altă echipă a DSP Arad formată din epidemiologi s-a deplasat la UPU a spitalului județean pentru a verifica împreună cu personalul medical simptomatologia elevilor.

De asemenea,  reprezentanți ai DSP Arad și Poliția caută firma care a efectuat operațiunile DDD. Se pare că aceasta are sediul social la Hunedoara.

Costache: Cei vinovați care atentează la sănătatea publică vor plăti

”Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timișoara o astfel de situație să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie  verificate toate  firmele care efectuează operațiuni de deratizare, dezinfecție și desinsecție, dar se pare că  la Arad, nimeni  nu și-a făcut treaba. Iată cum, 20 copii au ajuns la UPU cu iritații faciale și  oculare pentru că, în continuare, operațiunile DDD se fac după ureche. Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar și a Inspecției Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum fimele care folosesc biocide au fost controlate. Vor fi măsuri drastice, iar cei  vinovați care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiți să schimbăm radical legislația” a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW