Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății caută medici și asistenți pentru echipe medicale care să plece în Turcia / Campanie de donare de sânge

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 6 februarie 2023

Ministerul Sănătății a anunțat că mobilizează profesioniști pentru echipe medicale care să plece în Turcia, după ce două cutremure de peste 7 grade pe Scara Richter s-au produs în provincia Gaziantep, în apropiere de graniţa cu Siria. Cel puțin 2.600 de oameni și-au pierdut viața, iar aproximativ 11.000 au fost răniți, potrivit ultimelor estimări.

„Ministerul Sănătății, împreună cu Universitățile de Medicină și Farmacie mobilizează profesioniștii din sănătate care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort.

Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului care au nevoie de transfuzii.

Ministerul Sănătății a mai precizat că au fost pregătite medicamente și materiale sanitare care pot fi puse la dispoziția autorităților turce.

Mai multe informații despre înscrierea medicilor și asistenților medicali ca voluntari și despre locațiile pentru donarea de sânge pot fi accesate aici.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii