Friday, May 3, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății anunță construirea și dotarea a 200 dispensare în mediul rural, cu bani din PNRR

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 16 iunie 2023 Etichete: , ,

Ministerul Sănătății a anunțat vineri, 16 iunie, că a finalizat evaluarea proiectelor depuse în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru construirea și dotarea a 200 de centre comunitare integrate în zonele cu acces deficitar la servicii medicale. Conform ministerului de resort, investiția totală în aceste centre se ridică la 40 de milioane de euro.

Aaceste centre vor găzdui cabinete pentru medicii de familie, laboratoare de analize uzuale de tip „point of care”, cabinete pentru medici specialiști, cabinete pentru moașe și cabinete stomatologice, spune Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că asigurarea serviciilor medicale primare pentru toți cetățenii României reprezintă o prioritate pentru minister.

„Asigurarea serviciilor medicale primare pentru toți cetățenii României este o prioritate pentru Ministerul Sănătății. Prin PNRR, am reușit să aprobăm finanțarea pentru construirea și dotarea a 200 de centre comunitare integrate care vor oferi servicii de asistență medicală primară persoanelor care locuiesc în zonele rurale. Toți oamenii trebuie să aibă acces la îngrijiri medicale adecvate, cât mai aproape de locul în care trăiesc”, a transmis Rafila.

Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW