Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Sănătăţii anunţă că a achiziționat 35.000 de doze de vaccin antigripal suplimentare

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 31 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Ministerul Sănătății a finalizat, vineri, achiziția a 35.000 de doze de vaccin gripal suplimentare pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Potrivit Ministerului Sănătății, noile doze de vaccin gripal vor ajunge în maxim o săptămână la direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Până la data de 26.01.2020 au fost vaccinate antigripal 1.475.494 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

„Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa.

De asemenea, se recomandă evitarea automedicației și consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare, precum și izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei.

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației Naționale au încheiat un PROTOCOL  de colaborare pentru monitorizarea evoluției epidemiologice determinată de creșterea numărului de cazuri de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/ministerul-sanatatii-anunta-ca-a-achizitionat-35-000-de-doze/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW