Wednesday, May 18, 2022
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății a publicat incidența cumulată a îmbolnăvirilor din ultimele 14 zile. Care sunt orașele în care elevii se vor întoarce fizic la școală

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 7 septembrie 2020 Etichete: , ,

Ministerul Sănătății a publicat, luni, incidența cumulată a îmbolnăvirilor cu coronavirus din ultimele 14 zile, în funcție de care autoritățile locale vor decide modul de redeschidere a școlilor. Astfel, 43 de localități se încadrează în planul roșu de începere a școlilor, care presupune ore exclusiv online. În București, incidența cumulată este de 1.12, ceea ce presupune că orele se vor desfășura în modul hibrid.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății, în cele mai multe localități, elevii vor putea fi prezenți fizic la școală, deoarece incidența cumulată a îmbolnăvirilor din ultimele 14 zile este mai mică de 1. În acest scenariu se încadrează 2728 de localități din țară.

Principalele orașe în care elevii vor putea relua cursurile în mod fizic sunt Arad, Pitești, Bistrița, Botoșani, Reșița, Călărași, Cluj-Napoca, Constanța, Sfântu Gheorghe, Craiova, Galați, Târgu Jiu, Deva, Baia Mare, Drobeta-Turnu Severin, Târgu-Mureș, Slatina, Satu-Mare, Zalău, Sibiu, Suceava, Alexandria, Timișoara și Focșani.

 

min sanatatii

Municipiul București se încadrează în scenariul galben, incidența cumulată a îmbolnăvirilor din ultimele 14 zile fiind de 1.12, ceea ce presupune că orele se vor relua în modul hibrid, adică jumătate de clasă să fie prezentă fizic la cursuri, iar cealaltă jumătate să asiste de la distanță, prin internet.

 

min sanatatii

 

Potrivit datelor furnizate de INSP, 43 de localități se încadrează în planul roșu de începere a școlilor, deoarece incidența cumulată a îmbolnăvirilor per 1.000 de locuitori este mai mare de 3.

În județul Arad sunt opt localități în care orele de curs vor fi ținute în mediul online, fiind județul cu cele mai multe astfel de cazuri.

 

min sanatatii

 

Ministrul Sănătății a declarat, săptămâna trecută, că, după ce INSP va publica evaluarea epidemiologică a fiecărei școli în parte, consiliile de administrație vor trebui să prezinte scenariul conform căruia fiecare unitate în parte se va redeschide.

Pe 7 septembrie, INSP va face public evaluarea epidemiologică a fiecărei unitate școlară în parte. Pe 10 septembrie, consiliul de administrație ale unităților școlare vor prezenta DSP-urilor și inspectoratelor școlare scenariul la care s-au hotărât să înceapă acel an școlar. Evaluarea în teritoriu se face de către DSP-uri.(…) Vrem ca fiecare unitate școlară să înceapă particular acest an școlar și scenariile să fie personalizate pentru fiecare unitate școlară în parte”, a spus Nelu Tătaru.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW