Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Ministerul Sănătății a demarat o anchetă în cazul de la Timișoara/ IPJ Timiș: S-a deschis dosar penal in rem/ 12 persoane sunt internate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 18 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică Timiș a demarat o anchetă în ceea ce privește cazul de la Timișoara, unde, doi copii și mama unuia dintre ei și-au pierdut viața după ce în blocul în care locuiau a fost făcută o deratizare.

Update (ora 18:40): Potrivit Ministerului Sănătății, la ora aceasta sunt internați șapte copii, dintre care patru sunt ținuți în spital doar în supraveghere, autoritățile dorind să îi țină o noapte în spital sub observație și cinci adulți.

Știre inițială

Reprezentanții DSP Timiș au prelevat probe de apă din locuințele persoanelor afectate în vederea determinărilor microbiologice și fizio-chimice în laboratorul instituției.

„Menționăm că inspectorii sanitari nu au putut lua legătura direct cu administratorul blocului și cu reprezentantul firmei de deratizare / dezinsecție, deoarece aceștia sunt interogați de organele abilitate, urmând ca acest lucru să aibe loc imediat ce va fi posibil”, anunță Ministerul Sănătății.

A fost identificată societatea de deratizare / dezinsecție și urmează să se efectueze un control pentru verificarea avizelor substanțelor biocide utilizate și a modului cum au fost administrate.

Ancheta este în desfășurare.

În acest moment sunt internați 7 pacienți:

Potrivit ISU Timiș, în prezent sunt internate șase persoane:

-3 adulți în Spitalul Clinic Județean de Urgență  în secția de ATI, compartiment toxicologie,  conștienți,  cooperanti,  sub supraveghere

– 3 copii cu vârste între 2 și 8 ani în Spitalul de copii Louis Turcanu in stare bună.

Echipajele CBRN efectuează măsurători și în alte două locații din Timișoara unde au fost efectuate acțiuni de deratizare/dezinsecție de către aceeași firmă.

Potrivit IPJ Timiș în cauză s-a deschis un dosar penal in rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Sursa photo: Opinia Timișoarei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW