Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății a cerut CJ Suceava să îl demită pe managerul Spitalului Județean după ce 34 de medici și 49 de asistenți medicali au fost infectați cu Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 martie 2020 Etichete: , ,

Ministerul Sănătății a propus, miercuri, Consiliului Județean Suceava demiterea managerului Spitalului Județean, Vasile Rîmbu, care a fost închis după ce 34 de medici și 49 de asistenți medicali și infirmieri au fost confirmați cu virusul Covid-19.

Cinci dintre cele 14 decese cauzate de coronavirus în România s-au înregistrat la pacienții internați la spitalul din Suceava.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost diagnosticat cu coronavirus și este internat în spital. Atribuțiile acestuia au fost delegate către Viorel Seredenciuc, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava. Acesta a declarat pentru Hotnews.ro că nu a primit încă solicitarea de la Ministerul Sănătății de a-l demite pe Vasile Rîmbu, însă atunci când o va primi, „o va respecta întocmai”.

Spitalul Județean Suceava se află în subordinea Consiliului Județean Suceava. Ministerul Sănătății nu îl poate demite pe manager, poate doar să propună, iar decizia aparține Consiliului Județean.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că orice intervenție invazivă și orice consultație programată trebuie să fie oprite în spitalele din România, după ce la Suceava, peste 100 de cadre medicale au fost infectate cu virusul Covid-19.

Costache a anunțat că în prezent, în România există peste 100 de paturi de terapie intensivă și în jur de 2000 de paturi de secție, însă pentru faza a doua speră „să ajungem la un plus de 4.000-5.000 de paturi”.

„Avem în total peste 100 de paturi de terapie intensivă și în jur de 2.000 de paturi de secție. Urmează o serie de spitale de fază 2, sunt spitale de pneumologie, la care se adaugă spitale care sunt identificate la fiecare județ. Sper să ajungem la un plus de 4 – 5.000 de paturi în spitale fază 1 și fază 2, să evităm contactul între pacienții COVID-19 și non-COVID-19. În urma accidentului de la Suceava am luat această măsură luni, în care, timp de două săptămâni, orice intervenție invazivă programată și consultații să fie oprite în spitalele românești, pentru a se putea crește stocurile și proteja personalul medical”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache, la Antena3.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW