Friday, May 20, 2022
Jurnalism corect


Ministerul Sănătăţii: 9 din 10 persoane testate, contacţi ai unuia dintre pacienţii cu noua tulpină de COVID, depistaţi pozitiv

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 23 ianuarie 2021 Etichete: , , ,

Ministerul Sănătăţii anunţă că 9 din 10 persoane testate, contacţi ai unuia dintre pacienţii cu noua tulpină de COVID, au fost depistaţi pozitiv. Pacientul lucrează la o şcoală, iar 4 dintre contacţi sunt colegi. Unitatea de învăţământ a fost închisă, urmând ca luni să se facă dezinfecţie generală. Persoanele care au intrat în contact cu cei confirmaţi au fost plasate în carantină.

„Pacientul lucrează la o școală din București.

În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021).

În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.

Confirmarea se va face prin secvențiere în următoarele zile.

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate (..)

Evaluarea riscului general asociat cu răspândirea noilor tulpini în comunitate a fost crescut de Centrul European de Prevenire și Control a Bolilor (ECDC) în urmă cu două zile la ridicat / foarte ridicat.”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Vlad Voiculescu: Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătăţii atrage atenţia asupra importanţei respectării măsurilor de prevenție: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea fizică și igiena mâinilor, realizarea testelor COVID-19 și raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezintă simptome (febră, tuse uscată, oboseală, mialgii).

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW