Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății: 113 noi medici specialiști ATI pot profesa în România

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 6 ianuarie 2022

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a emis Ordinul pentru acordarea titlului de medic specialist ATI pentru un 113 medici care au absolvit examenul de specialitate la 31 decembrie 2021 și au finalizat stagiile de rezidențiat.

Restul de 48 de medici ATI care au absolvit și ei examenul de specialitate vor primi la rândul lor titlul de medic specialist, însă după finalizarea stagiilor obligatorii, conform unui comunicat al Ministerului Sănătății transmis joi, 6 ianuarie.

Astfel, tinerii medici vor putea ocupa posturi în sistemul sanitar românesc. Ei vor avea posibilitatea să se angajeze pe perioadă nedeterminată în spitalele din România.

„Resursa umană este componenta principală pentru asigurarea capacității de răspuns a secțiilor ATI în situații de criză sanitară, fără de care nu se poate realiza creșterea în continuare a numărului de paturi operative.

În urma consultării cu Președintele Comisiei de specialitate ATI, prof. univ. dr. Dorel Săndesc, Ministerul Sănătății va solicita de urgență analiza statului de funcții din secțiile ATI, pentru verificarea îndeplinirii normelor de personal prevăzute în OMS 1500/2009 care reglementează acest domeniu. Ulterior, prin adaptarea statului de funcții la prevederile ordinului se va corela creșterea numărului de posturi de medici, asistente medicale și personal auxiliar contribuind astfel la creșterea capacității de răspuns a secțiilor ATI”, arată sursa citată.

Amintim că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6.018 noi cazuri de COVID-19 și 44 de decese.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW