Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Muncii achită în avans pensiile în această lună

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2023

Ministerul Muncii va achita până pe data de 11 aprilie pensiile, astfel încât pensionarii să își poată face cumpărăturile pentru sărbătorile pascale, a anunțat vineri, 7 aprilie, ministrul de resort, Marius Budăi. 

Patru dintre zece români (39%) trăiesc de la o lună la alta și nu reușesc să economisească deloc, în vreme ce restul reușesc să pună de o parte din ce în ce mai puțini bani, din cauza prețurilor în creștere, potrivit unui studiu realizat anul trecut de Ipsos pentru ING Bank.

O bună parte dintre aceștia sunt pensionari. Acesta este și cauza pentru care, înainte de sărbătorile importante, autoritățile plătesc pensiile cu câteva zile mai devreme, astfel încât pensionarii să își poată pune câteva ceva mai mult pe masă.

Pensiile, înainte de Paște

„Pensiile se plătesc în această lună cu patru zile mai devreme, adică până la data de 11 aprilie, astfel încât părinții și bunicii noștri să aibă timp pentru a-și face cumpărăturile specifice sărbătorilor pascale. Le transmit un gând bun tuturor!”, a anunțat ministrul muncii, Marius Budăi.

În România sunt înregistrați aproape 4,8 milioane de pensionari, pensia medie lunară fiind de aproximativ 1.740 lei (aproximativ 350 euro). Pensia minimă este de 1.125 lei (225 euro), de aceasta beneficiind circa 1,15 milioane de pensionari.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW