Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Ministerul Mediului, program de 480 de milioane de lei pentru achiziția mijloacelor de transport electrice

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Costel Alexe a anunțat lansarea în dezbatere publică a unui program ce prevede îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin care primăriile pot achiziționa mijloace de transport electric.

Ministrul Mediului a anunțat, marți, într-o conferință de presă susținută în Iași, lansarea în dezbatere publică a unui program în valoare de 480 de milioane de lei, prin care primăriile pot achiziționa mijloace de transport în comun electrice.

Trebuie să investim mai mult în mijloacele de transport în comun, pentru că mai ales în marile oraşe ar putea să aducă reale beneficii comunităţii. Nu am mai fi nevoiţi să ieşim cu maşina personală când ne deplasăm spre centrul oraşului. Nu am mai avea atâtea maşini care să polueze. 20 la sută din noxele unui oraş sunt emise de mijloacele de transport în comun, mai ales pentru că parcurile auto sunt învechite. Am lansat în consultare publică programul privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră prin investiţii în mijloace de transport public electrice, tramvaie, troleibuze şi autobuze. Sunt mijloace de transport prietenoase cu mediul. Avem 480 milioane de lei la dispoziţie, din fondurile ministerului, şi vom contribui cu aproximativ 350 mijloace de transport în comun la nivel naţional în beneficiul cetăţenilor”, a afirmat Costel Alexe, ministrul Mediului.

Acesta a adăugat că programul lansat în dezbatere publică va fi unul avantajos pentru localitățile ce au probleme cu poluarea aerului.

Administraţiile publice locale sub 50.000 de locuitori vor putea primi finanţare de un milion de lei, administraţiile între 50.000 şi 250.000 de locuitori vor primi până la 40 milioane de lei, iar cele peste 250.000 locuitori vor primi până la 53 milioane de lei. Va fi un program avantajos pentru localităţile care au probleme cu poluarea aerului” a adăugat Costel Alexe.

La eveniment au mai fost prezenți Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, și candidatul PNL pentru Primăria Iașiului, Mihai Chirica.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW