Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Mediului: Bucureștenii respiră, astăzi, aer de munte

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 martie 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Mediului precizează că în ultima săptămână concentrațiile tuturor poluanților monitorizați în București s-au situat mult sub valorile limită. Concentrația PM10, luni, era apropiată de valorile din stațiile amplasate în vârf de munte.

„Bucureștenii respiră, astăzi, aer de munte! În ultima săptămână, concentrațiile tuturor poluanților monitorizați s-au situat mult sub valorile limită. În fiecare zi, au existat unele perioade de creștere orară a particulelor PM10 și NO2, dimineața, orele 09:00-11:00, respectiv seara, orele 20:00-22:00, însă amplitudinea acestor creșteri a fost mult sub valorile obișnuite”, precizează sursa citată.

Ministerul Mediului a mai menționat că după evaluarea datelor, se reconfirmă ipoteza conform căreia principala sursă de poluare a aerului din aglomerarea Capitalei este traficul rutier.

 „Avem chiar și o premieră. Din analiza specialiștilor, astfel de valori nu s-au înregistrat niciodată într-o zi lucrătoare de luni, de când a fost pusă în funcțiune Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului. Aceste rezultate bune de calitate a aerului au fost susținute și de condițiile meteo, favorabile dispersiei pe toată durata săptămânii trecute. Pentru ceilalți poluanți (benzen, CO, SO2) nu sunt observații importante de menționat, valorile fiind constant mici pe întreaga perioadă”, mai spune Ministerul Mediului.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW