Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Mediului anunţă că s-a finalizat activitatea de pregătire a plajelor pentru sezonul estival

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 26 aprilie 2022

Ministerul Mediului a anunțat marți, 26 aprilie, că s-a finalizat activitatea de pregătire a plajelor pentru sezonul estival. Aceste au fost igienizate manual și mecanic, după ce au fost afânate și nivelate. „Suprafețele de nisip de pe litoralul românesc sunt gata să primească turiștii”, menționează ministerul.

Sursa citat subliniază că îngrijirea plajelor în timpul verii va cădea în sarcina operatorilor de plajă care, până la venirea turiștilor, vor amenaja suprafețele de plajă în conformitate cu reglemntările în vigoare.

La rândul său, Administrația Națională „Apele Române” a precizat că plajele au fost predate către operatorii economici.

„Toți cei 407 agenți economici care dețin contracte de închiriere și-au preluat sectoarele de plajă de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral după ce suprafețele de nisip au fost complet ecologizate, nivelate și afânate.

25 de lucrători de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul A.B.A.D.L. au început activitatea de pregătire a plajelor după jumătatea lunii februarie cu:
?4 tractoare echipate cu remorcă/grapă cu discuri/echipament de ecologizare mecanizată
? autobasculante
?3 buldozere de capacitate mare
?1 autogreder
?4 buldoexcavatoare
?2 încărcătoare frontale de capacitate mare”, conform unui comunicat al Apelor Române.

Concret, între altele, au fost demontate gardurile de stuf pe o lungime de 7.000 de metri liniari care au fost amplasate înainte de sezonul rece.

„Mai întâi s-a făcut igienizarea manuală pe 200 de ha, apoi a fost nevoie și de o igienizare mecanizată pe 250 ha, nivelarea s-a realizat pe 170 de ha din suprafața turistică a plajelor, lucrările de discuire s-au desfășurat în repetate rânduri, chiar și pe aceleași sectoare ajungând la o suprafață totală de 500 de ha.

De asemenea, au fost nivelate depozitele de nisip constituite în 17.000 de metri cubi la malul mării care au fost ridicate împotriva eroziunii marine și eoliene”, precizează sursa citată.

În total, au fost ridicate 40 tone de deșeuri în perioada în care plajele au fost pregătite pentru sezonul estival.

Suprafața totală de plajă administrată de A.B.A.D.L. este de 376 ha.

Foto: Facebook/ Apele Romane Dobrogea-Litoral

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW