Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Justiției vrea să publice arhivele proprii și ale fostei Direcții Generale Anticorupție. Proiectul de lege a fost pus în dezbatere

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 3 martie 2023 Etichete: ,

Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică, vineri, 3 martie, proiectul de lege privind facilitarea accesului publicului la arhivele Ministerului Justiției, Administrației Naționale a Penitenciarelor și fostei Direcții Generale de Protecție și Anticorupție pentru „promovarea transparenței”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort. 

„Într-un exercițiu de consolidare a democrației și de promovare a transparenței şi responsabilității instituționale, Ministerul Justiției inițiază un demers legislativ menit să faciliteze accesul publicului la arhivele proprii.

Astfel, Ministerul Justiției pune astăzi în dezbatere publică un proiect de lege privind arhivele Ministerului Justiției, Administrației Naționale a Penitenciarelor și fostei Direcții Generale de Protecție și Anticorupție.

Arhiva, o veritabilă memorie instituțională, deschide o fereastră prin care prezentul poate înțelege și explica trecutul înspre beneficiul viitorului”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort.

Proiectul de lege vizează stabilirea unui cadru normativ coerent pentru identificarea, inventarierea, evidența, gestionarea, depozitarea, digitalizarea, arhivarea, păstrarea și accesul la documente, pentru a servi interesului general.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW