Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Ministerul Justiției și CSM, termen până pe 30 octombrie să depună punctele de vedere în cazul conflictului Savonea-Birchall

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 17 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Curtea Constituțională a României a stabilit data de 30 octombrie ca termen pentru ca părțile să-și exprime punctul de vede în scris, în cazul sesizării președintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Lia Savonea, în privinţa unui conflict juridic de natură constituţională provocat de acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall, pe care o acuză de „ingerinţă gravă în activitatea procurorilor” şi „acţiuni de subminare a autorităţii CSM”.

Termenul pentru ședința de judecată se va stabili ulterior.

Președinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, a anunțat, pe 8 octombrie, că va sesiza Curtea Constituțională, acuzând un conflict juridic cu ministrul Justiției.

”În calitate de preşedinte al CSM, am decis să sesizez Curtea Constituţională cu un conflict juridic de natură constituţională faţă de acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall.

În principal pentru două motive: primul, o ingerință gravă în activitatea procurorilor, activitatea de urmărire penală și al doilea pentru acțiuni de subminare a autorității CSM în calitatea sa de garant al independenței justiției”, a precizat șefa CSM, Lia Savonea.

La rândul său, ministrul demis al Justiției, Ana Birchall, a declarat că va reacționa legal și constituțional vis-a-vis de sesizarea Liei Savonea.

„Voi reacţiona legal şi constituţional. Vă garantez că în calitatea mea de ministru al Justiţiei nu am făcut altceva decât să respect legea, dar pentru că eu nu am primit această solicitare în scris, daţi-mi voie să mă uit pe ea şi o să formulez un punct de vedere”, a declarat Birchall la Ministerul Justiţiei.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW