Wednesday, September 30, 2020
Jurnalism corect


Ministerul Justiției, proiect de majorare a normelor de hrană pentru deținuți

By Redactia , in Justitie Stirile zilei , at 4 august 2019 Etichete: , ,

Ministerul Justiției  a pus în dezbatere publică un proiect de ordin pentru aprobarea valorii normelor de hrană pentru detinuți. Acestea vor crește cu 5,66%. 

Pentru minori, norma de hrană, după majorare, va fi de 7,51 lei, în timp ce deținuții majori vor primi 5,82 lei.

În referatul de aprobare, Ministerul Justiției precizează că actualizarea valorii  normelor de hrană ale persoanelor private de libertate se face periodic, pe baza indicilor prețurilor de consum. 

„Până în prezent nu a mai existat o actualizare a valorilor financiare ale normelor de hrană, subsecventă stabilirii acestora prin (…) Ordinul ministrului Justiției nr. 3146/C/2018 pentru aprobarea valorilor financiare ale normelor de hrană ale persoanelor private de libertate”, se precizează în document.

Ministerul Justiției arată că, potrivit datelor statistice furnizate de către Institutul Național de Statistică, indicele prețurilor de consum pentru produsele alimentare pentru perioada septembrie 2018 – mai 2019 este de 105,66%.

„Având în vedere diferența procentuală de peste 5% (respectiv, 5,66%), precum și dispozițiile articolului 51 alineatul (2) din ordonanță Guvernului 26/1994, cu modificările și completările ulterioare, este necesară actualizarea valorilor financiare ale normelor de hrană ale persoanelor private de libertate”, se menționează în referat.

Ministerul Justiției precizează că impactul financiar asupra bugetului general consolidat va fi în acest an de 1.108.000 de lei, iar pentru următorii patru ani de câte 2.198.000 de lei.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW