Saturday, October 1, 2022
Jurnalism corect


Ministerul Justiției lansează procedura de selecție pentru șefia DIICOT

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 28 iulie 2021

Ministerul Justiției a declanșat, miercuri, procedura de selecție pentru ocuparea funcției de procuror șef al DIICOT, rămasă vacantă de mai bine de 10 luni, ca urmare a demisiei Giorgianei Hosu. 

În paralel, au fost lansate procedurile de selecție și pentru funcțiile de procuror șef în cadrul Secției de resurse umane și documentare din cadrul parchetului general, procuror șef adjunct al DIICOT, procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT, procuror șef adjunct la DNA și posturile de procuror șef în cadrul secțiilor combatere a corupției, combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție și judiciară penală din DNA.

Procurorii interesați își pot depune candidatura până pe 1 septembrie, urmând ca proba interviului să fie susținută în perioada 6-9 septembrie 2021. Comisia de evaluarea va fi condusă de ministrul justiției, Stelian Ion.

Propunerile pentru ocuparea posturilor rămase vacante vor fi transmise Consiliului Superior al Magistraturii, forul urmând să ofere un aviz consultativ. Un cuvânt extrem de important asupra numirilor îl va avea președintele Klaus Iohannis, ținând cont că poate respinge o dată candidații.

Giorgiana Hosu a demisionat și s-a pensionat la 49 de ani

Giorgiana Hosu a fost nevoită să demisioneze pe 24 septembrie 2020 din funcția de procuror-șef al DIICOT, după ce soțul său, Dan Hosu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Carpatica”. Ulterior acestei decizii, fostei șefe a DIICOT, în vârstă de 49 de ani, i s-a aprobat de către CSM și președintele Iohannis cererea de pensionare.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW