Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Ministerul Justiției a suspendat concursurile pentru șefia parchetelor / Stelian Ion: Aceasta este miza remanierii

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 3 septembrie 2021

Ministerul Justiției a anunțat vineri, 3 septembrie, că procedura de selecție pentru funcțiile de conducere din cadrul Parchetului General, DIICOT și DNA va fi suspendată cât timp Lucian Bode va fi interimar la conducerea ministerului.

Procedura de selecție a procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea unor funcții de conducere vacante, declanșată la data de 28 iulie 2021, se suspendă pe perioada interimatului funcției de ministru al Justiției”, este anunțul Ministerului Justiției.

Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, a explicat joi, 2 septembrie, motivele care stau la baza amânării.

Am văzut, vă mărturisesc, astăzi mai consistent și foarte puțin până astăzi, dezbaterile din spațiul public legate de concursurile pentru parchete. Vreau să vă spun că sunt adeptul concursurilor transparente care să fie câștigate de persoane bine pregătite profesional. Numirea în funcții de conducere la vârful parchetelor este o politică pe termen lung, crucială pentru buna funcționare a acestora”, a declarat ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, la scurt timp după ce a preluat mandatul.

Lucian Bode a preluat funcția de ministru interimar al Justiției pentru o perioadă de 45 de zile, după ce fostul ministru USR PLUS, Stelian Ion, a fost demis miercuri seară de premier. 

Îmi doresc ca în cel mai scurt timp, mă refer la zile, USR PLUS să vină cu o nominalizare pentru acest portofoliu important din Guvernul României”, a precizat Bode.

Stelian Ion arată că anunțul Ministerului Justiției i-ar da dreptate în ceea ce privește miza remanierii.

Oprirea procedurii de selecție a procurorilor de rang înalt, ca prima măsura în interimatul la Ministerul Justiției, reprezintă dovada cea mai clară că aceasta a fost miza principală a remanierii”, a scris Stelian Ion vineri, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: De ce modificările legislative propuse de Stelian Ion la numirea procurorilor șefi îi tăiau președintelui din autoritate

11 procurori s-au înscris în cursă

Pentru postul de procuror şef DIICOT, ar fi candidat Daniel Horodniceanu, fost şef al Direcţiei, Ioana Albani şi Oana Pâţu, actualul procuror şef interimar. Ioana Albani viza şi postul de adjunct al şefului DIICOT, alături de Mihaela Larisa Iosipescu.

Codrin Gavra candida pentru postul de ajunct al şefului DNA, iar Andreea Nica, Ioan Amariei, Silviu Dimitriu şi Monica Danciu ar fi vrut să fie șefi în cadrul secţiilor DNA.

Cătălin Popescu candida la şefia Secţiei Resurse Umane a Parchetului General.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW