Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Justiției a finalizat proiectul pentru desființarea Secției Speciale

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 15 ianuarie 2022

Ministerul Justiției a anunțat sâmbătă, 15 ianuarie, că proiectul pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost finalizat, urmând să fie transmis Guvernului, săptămâna viitoare, pentru a fi aprobat.

După ce va fi aprobat de Executiv, proiectul pentru desființarea Secției Speciale va fi trimis Parlamentului, cel mai probabil la începutul lunii februarie, când începe noua sesiune parlamentară din anul 2022.

Ministerul Justiției a dat detalii referitoare la stadiul obiectivelor asumate de România prin cadrul Mecanismului de Cooperare și Justiție (MCV).

Ministerul Justiției va coopera transparent și sincer cu Comisia Europeană pentru atingerea obiectivelor din cadrul MCV și a mecanismului ”Rule of Law” astfel încât progresele concrete realizate în cadrul MCV să conducă în consecință la aplicarea unui singur mecanism de monitorizare, respectiv mecanismul ”Rule of Law”, aplicabil tuturor Statelor Membre ale Uniunii Europene”, potrivit unui comunicat transmis de instituție.

Totodată, Ministerul Justiției reafirmă că respectă supremația dreptului european și caracterul obligatoriu al deciziilor Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Două alte obiective asumate de Guvern prin intermediul MCV sunt Legile Justiției și Codurile penale. În ceea ce privește proiectele Legilor Justiției, Ministerul le va transmite pentru avizare interministerială cel mai târziu la data de 15 februarie, urmând apoi să fie trimise pentru avizare către CSM, până pe 1 martie.

Instituția susține că, cel mai târziu, proiectele pentru Legile Justiției și modificarea Codului penal vor fi transmise Guvernului și Parlamentului spre adoptare la finalul lunii martie.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW