Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Ministerul Justiției: 16 persoane și-au depus candidatura pentru funcția de procuror european delegat în România

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 8 ianuarie 2021

Ministerul Justiției a transmis că 16 persoane și-au depus candidatura pentru funcția de procuror european delegat în România în cadrul Parchetului European (EPPO). Laura Codruța-Kövesi, procurorul-șef, va primi lista candidaților până pe data de 2 februarie. 

Procurorii europeni delegați în România vor acționa în numele Parchetului European (EPPO) în statele lor membre și vor avea aceleași competențe ca procurorii naționali în ceea ce privește investigațiile, urmăririle penale și trimiterea în judecată”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Justiției.

Care va fi domeniul de activitate al EPPO

EPPO va ancheta și urmări penal fraude și alte infracțiuni care aduc atingere intereselor financiare ale UE: fraudele la cheltuielile și veniturile bugetului UE, fraudele legate de TVA (dacă implică cel puțin 2 state membre și prejudiciul este de cel puțin 10 milioane euro), spălarea de bani provenind din sumele fraudate de la bugetul UE, corupția activă și pasivă și deturnarea de fonduri care aduc atingere intereselor financiare ale UE, participarea la o organizație criminală dacă principalele activități constituie infracțiuni ce aduc atingere bugetului UE. În cazul în care o infracţiune are repercusiuni la nivelul Uniunii, ceea ce impune desfășurarea investigației de către EPPO sau ar putea fi săvârşită de funcționari sau alți agenți ai Uniunii sau membri ai instituțiilor Uniunii, chiar dacă prejudiciul este inferior sumei de 10 000 EUR, EPPO își poate exercita competența”, a precizat sursa citată.

Calendarul procedurii de selecție

„În continuare, procedura de selecție se va desfășura potrivit următorului calendar:

08-18.01.2021 – Verificarea de către Comisia de selecție a îndeplinirii de către candidații înscriși a condițiilor de participare la interviu;

19.01.2021 – Afișarea listei candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la interviu;

19-22.01.2021 – Programarea și stabilirea eventualelor aspecte tehnice cu candidații;

25-28.01.2021 – Interviul în fața Comisiei de selecție;

29.01.2021 – Afișarea rezultatelor selecției;

29-02.02.2021 – Transmiterea listei candidaților pentru funcția de procuror european delegat Procurorului-șef european”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW