Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 iunie 2022

Cetățenii cu vârsta peste 18 ani pot achiziționa, în perioada 6 – 21 iunie, prin intermediul băncilor partenere – Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank – și Bursei de Valori București, titluri de stat FIDELIS denominate în lei și în euro.

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an și 3 ani cu dobânzi anuale de 7,2% și respectiv 7,8%, iar cele în euro au scadențe de 1 an și 2 ani și dobândă anuală de 1,4%, respectiv 2,30%.
Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

„Ministerul Finanțelor revine cu o nouă emisiune în cadrul programului FIDELIS destinată investitorilor persoane fizice. În contextul economic actual, venim în întâmpinarea investitorilor prin oferirea unor dobânzi atractive, prin instrumente de economisire sigure și avem convingerea că împreună cu partenerii nostri putem asigura succesul unei noi emisiuni de titluri de stat pe piața de capital.” a precizat Adrian Câciu, ministrul finanțelor.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară. În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Deținătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS, lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate, pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Potrivit estimărilor Băncii Naționale a României, rata inflației va ajunge până la finele anului la 12,5%, în vreme ce anul viitor se va situa în jur de 6,7%.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/ministerul-finantelor-lanseaza-o-noua-emisiune-fidelis-de-titluri-de-stat/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW