Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Finanțelor anunță o nouă ediție a programului Fidelis, cu dobândă mare pentru donatorii de sânge

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 17 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Ministerul Finanţelor(MF) lansează, luni, 18 septembrie, a treia ediţie din 2023 a campaniei „România are sânge de rocker” prin intermediul Programului de titluri de stat Fidelis, iar donatorii  de sânge vor avea cea mai mare dobândă, potrivit oficialilor de la Finanțe. 

Tranşa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadenţa la un an, având o dobândă de 7,25%, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediţii.

De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condiţiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 ianuarie 2023.

„Se doreste ca şi această ediţie, prin tranşa dedicată donatorilor, să contribuie concret la stimularea donării de sânge de către persoanele fizice, alăturându-se demersurilor cu această temă derulate la nivel naţional, local dar şi în mediul privat” , precizează reprezentanţii MF.

Donatorii de sânge beneficiază de dobândă mai mare

În afară de tranşa specială, ediţia Fidelis care debutează pe 18 septembrie va conţine şi emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadenţe de 1 an şi 3 ani şi dobânzi anuale de 6,25% şi respectiv 7,10%, şi titluri de stat în euro, cu scadenţe de 1 an şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,90%, respectiv 5,30%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat Fidelis denominate în lei şi în euro, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Societe Generale şi Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

Deţinătorii de titluri de stat Fidelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Cea de-a treia ediţie a campaniei iniţiate de Morning Glory, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, se derulează în perioada 18 septembrie – 3 octombrie.

Sursă foto: nquam Photos / George Călin

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW