Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Finanțelor a încasat peste 100 milioane euro prin PNRR pentru conectarea caselor de marcat

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 ianuarie 2023 Etichete: , ,

Ministerul Finanțelor a încasat miercuri, 11 ianuarie, suma de 521 milioane de lei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 600.000 de case de marcat la sistemul informatic al ANAF.

Potrivit Ministerului Finanțelor, prin conectarea celor 600 de mii de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit/profit a cheltuielilor ocazionate de achiziția și punerea în funcțiune a aparatelor de marcat fiscale electronice (AMEX-uri).

„O veste îmbucurãtoare la început de an. Este cea mai mare sumã primitã pânã acum și adãugând și primele douã tranșe încasate anul trecut ajungem sã avem peste 42% încasãri din alocarea totalã destinatã ministerului prin programele asumate din PNRR. Suntem în grafic și nu pot decât sã mã bucur și sã mulțumesc echipei pentru exemplul de bunã practicã administrativã”, a declarat Adrian Câciu, ministrul finanțelor.

Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totală a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentă achiziției aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), se ridica la sfârșitul anului trecut la suma de 338 milioane lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW