Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Energiei anunță lansarea apelului de proiecte pentru noi capacități de producție din surse regenerabile. Finanțarea este asigurată prin PNRR

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 31 martie 2022

Ministerul Energiei anunță lansarea apelului de proiecte pentru producție de energie din surse regenerabile (eolian și solar), cu un buget de 457,7 milioane euro, cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Se pot depune aplicații în perioada 31 martie – 31 mai 2022, pe o platformă informatică al cărei link va fi postat pe site-ul ministerului Energiei.

„Venim cu soluții reale și cu finanțarea necesară. Prin realizarea proiectelor finanțabile în cadrul acestei scheme de ajutor se urmăreşte creşterea cu aproximativ 950 MW a capacităţii instalate de producere a energiei electrice din sursă de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrat. Realizarea investițiilor înseamnă soluții pe termen lung pentru asigurarea energetică a țării noastre”, a declarat Virgil Popescu ministrul Energiei.

Cui i se adresează schema de sprijin

Potrivit Ministerului Energiei, schema de ajutor de stat se adresează microîntreprinderilor, întrepriderilor mici și mijlocii, cât și întreprinderilor mari, inclusiv întreprinderi nou înființate care au ca activitate înscrisă în statutul societăţii, principală sau între altele, producerea de energie electrică (în scopul comercializării și/sau consumului propriu în cadrul societății sau grupului de societăți).

Ce valoare are ajutorul

Valoarea ajutorului de stat acordat în cadrul schemei pe MW instalat este de maximum:

Energie eoliană

  • 1.300.000 Euro/MW- pentru capacități instalate între 0,2 MW (exclusiv) și 1 MW (inclusiv);
  • 650.000 Euro/MW- pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

Energie solară

  • 750.000 Euro/MW – pentru capacități instalate între 0,2 MW (exclusiv) și 1 MW (inclusiv);
  • 425.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

Ajutorul maxim care se poate acorda pentru un proiect de investiţii nu poate depăşi 15 milioane euro pe întreprindere, pe proiect de investiții.

Prin PNRR, componenta energie beneficiază de o alocare de 1,62 miliarde euro.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW