Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


Ministerul Educației va solicita CNSU ca elevii să participe fizic la cursuri, chiar dacă localitatea se află în scenariul roșu

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 martie 2021

Ministerul Educaţiei va solicita Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de modificare a scenariilor după care vor funcţiona şcolile, astfel încât elevii din clasele terminale să poată participa fizic la cursuri în localităţile aflate în scenariul roşu, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Ministerul Educaţiei, având în vedere importanţa examenelor naţionale – Bacalaureat şi Evaluare Naţională – pentru viitorul oricărui tânăr şi pentru viitorul acestui stat, va face direct către CNSU o solicitare de modificare a scenariilor după care vor funcţiona şcolile în aşa fel încât şcolile cuprinse în localităţile care sunt deja în scenariul roşu conform evoluţiei ratei de infectare să poată permite elevilor din clasele terminale să meargă cu prezenţă fizică în şcoli. Este deja elaborată şi va fi transmisă CNSU în următoarele minute. Ministerul transmite solicitare către CNSU. CNSU este îndreptăţit să ia o decizie asupra acestei solicită”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, citat de Agerpres.

Conform datelor transmise joi de Grupul de Comunicare Strategică, Bucureștiul a ajuns la o rată de incidență a cazurilor în ultimele 14 zile de 3,05 la mia de locuitori, ce ar presupune intrarea în scenariul roșu și, pe cale de consecință, activitatea școlilor să se desfășoare online.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW