Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Ministerul Educației lansează o platformă digitală destinată profesorilor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 martie 2020 Etichete: , , , ,

Ministerul Educației și Cercetării a lansat platforma digital.educred.ro, destinată cadrelor didactice, în care sunt centralizate mai multe tipuri de resurse digitale și informații utile pentru activitatea educațională.

Cu ajutorul acestei platforme, profesorii vor avea posibilitatea să acceseze resursele necesare pentru asigurarea contactului cu elevii, care se desfășoară în această perioadă.

„Cadrele didactice vor avea posibilitatea de a accesa resurse de învățare necesare pentru susținerea activităților la distanță cu elevii, instrumente digitale cu ajutorul cărora pot fi dezvoltate astfel de resurse, platforme de învățare colaborativă, adaptată contextului clasei de elevi (și resurselor de la nivel de școală), dar și instrumente utile de comunicare și colaborare la distanță, precum și comunități de învățare în care pot fi împărtășite experiențe și resurse cu alți colegi de disciplină”, conform Ministerului Mediului.

Această platformă  conține și o secțiune de Resurse Educaționale Deschise – RED, centralizate în secțiunea „Resurse ISE” a site-ului.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW