Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Ministerul Educației: A scăzut numărul elevilor infectați cu COVID-19

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 februarie 2022

În ultima săptămână a fost înregistrată o scădere a numărului de noi cazuri de COVID-19 depistate în rândul elevilor, în timp ce mai multe clase și școli și-au reluat cursurile față-în-față, a transmis Ministerul Educației, luni, 14 februarie.

La finalul săptămânii trecute, 19.064 de elevi/preșcolari erau confirmați pozitiv cu COVID-19, alături de 4.703 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar.

În paralel, 54 de unități de învățământ și 2.025 de clase/grupe funcționau în mediul online, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.

Datele prezentate luni de Ministerul Educației arată că numărul de infectări înregistrate în rândul elevilor a scăzut cu aproximativ jumătate față săptămâna precedentă (32.100 – săptămâna încheiată în 4 februarie).

O scădere similară se înregistrează și în ceea ce privește numărul persoanelor angajate în sistemul de învățământ, confirmate cu COVID-19 (8.290 – săptămâna încheiată pe 4 februarie).

Astfel, la 1 februarie, ponderea elevilor infectați cu COVID-19 era de 0,7%, în timp ce 0,3% din totalul școlilor din țară funcționau în sistem online.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW