Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Ministerul Educației a constituit un grup de lucru pentru sprijinirea învățământului particular din România / Ce rol are și când își va începe activitatea

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 30 aprilie 2020 Etichete: ,

Un grup de lucru pentru sprijinirea învățământului particular din România a fost constituit la nivelul Ministerului Educației și Cercetării. Joi, ministrul Monica Anisie a avut o întâlnire cu Luminița Barcari, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar și cu reprezentanții Asociației Școlilor Particulare și ai unităților particulare de învățământ din România.

Activitatea grupului de lucru pentru susținerea învățământului particular va începe luni, 4 mai 2020.

În prezent, în România există aproximativ 1.500 de unități particulare de învățământ autorizate și acreditate.

„Statul român asigură, conform L1/2011, finanțare de bază/elev/preșcolar pentru unitățile de învățământ particulare acreditate, reprezentând costuri pentru plata salariilor cadrelor didactice și pentru cheltuieli cu bunurile și serviciile. Finanțarea de bază pentru toți preșcolarii și elevii din învățământul general obligatoriu particular și confesional acreditat, precum și pentru elevii din învățământul profesional și liceal acreditat, particular și confesional s-a stabilit prin HG 106/2020″, se arată într-un comunicat al MEC.

Conform sursei citate, unitățile de învățământ particulare autorizate nu beneficiază de finanțare de bază, astfel că aceste școli și au solicitat sprijin pentru traversarea dificultăților din această perioadă.

În acest fel, Asociația Școlilor Particulare a înaintat Ministerului Educației și Cercetării mai multe variante de măsuri de susținere financiară, în contextul Pandemiei Covid-19.

În urma întâlnirii de astăzi s-a convenit asupra constituirii unui grup de lucru la nivelul ministerului.

Din acest grup vor face parte și reprezentanți ai învățământului particular. Grupul are drept scop identificarea soluțiilor pentru sprijinirea acestui tip de învățământ.

,,Învățământul particular reprezintă o parte importantă a sistemului de educație din România. Atât eu, ca ministru al educației, cât și premierul Ludovic Orban suntem conștienți de calitatea actului educațional din cadrul acestor unități de învățământ și de impactul financiar pe care îl are măsura suspendării cursurilor. Am invitat la dialogreprezentanții unităților de învățământ particulare pentru a găsi soluții potrivite sprijinirii activității lor, în contextul epidemiologic din țara noastră”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

 

 

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW