Monday, May 17, 2021
Jurnalism corect


Ministerul Educației a achiziționat peste 10.000 din cele 60.000 de laptopuri promise pentru reluarea cursurilor. Care este valoarea totală a investiției

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 februarie 2021

Peste 10.000 din cele 60.000 de laptopuri au fost achiziționate de Ministerul Educației pentru pregătirea reluării cursurilor. Valoarea totală a achiziției este de 122,4 milioane de lei. 

10.494 au fost deja livrate în țară, chiar dacă termenul este 4 februarie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru MainNews.ro.

Cele 60.000 de laptopuri pe care Ministerul Educației le va achiziționa până pe 4 februarie ar urma să asigure accesul la cursuri pentru copiii care, din motive medicale, nu pot fi prezenți fizic în școală.

Elevii care au vulnerabilităţi şi care au certificate medicale vor putea învăţa online. Mai mult decât atât, aparţinătorii, părinţi şi bunici ai acestor copii care au vulnerabilităţi generate de boli cronice, certificatul medical şi ei vor avea acces la învăţământul online. Cadrele didactice pot avea vulnerabilităţi şi cu certificat medical vor putea să predea online, asta în cazul în care nu vor exista şi în cea mai mare parte nu există cadre didactice care să înlocuiască aceşti colegi care au vulnerabilităţi medicale. În acest fel vom asigura accesul la învăţământ online oricui are o motivare solidă, o certificare medicală”, a declarat ministrul Educației, în urmă cu o săptămână.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW