Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Educației: 98 de școli din Galați vor fi închise luni din cauza vremii

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 29 septembrie 2024

Ministerul Educației a transmis, duminică după-amiază, că 98 de unități de învățământ din Galați vor avea activitatea suspendată luni din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Ministerul Educației a publicat lista unităților de învățământ afectate, care include în principal școli și grădinițe, dar și șase licee.

„Conform informaţiilor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, în judeţul Galaţi a fost luată măsura suspendării activităţii didactice, pentru data de 30 septembrie 2024, în 98 de unităţi de învăţământ (cu personalitate juridică şi structuri) din 23 de localităţi”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Datele au fost comunicate până duminică, la ora 17.00, şi sunt periodic actualizate.

„Precizăm că situaţia actuală, care include şi evacuarea localităţilor afectate de fenomenele meteo extreme nu permite, în cazurile menţionate, desfăşurarea cursurilor în format online”, a mai transmis ministerul.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a subliniat că prioritatea principală este siguranța elevilor și a personalului școlar. Ministrul a cerut inspectoratelor școlare să sprijine unitățile de învățământ în gestionarea oricăror probleme cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile, pentru a asigura protecția și bunăstarea acestora.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii