Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Ministerul Economiei: Nuclearelectrica izolează personalul de operare și producție de la centrala Cernavodă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 martie 2020 Etichete: ,

Ministerul Economiei a anunțat că Societatea Națională Nuclearelectrica S.A („SNN”) a inițiat implementarea măsurii de izolare a personalului esențial de operare și producție din cadrul centralei nuclearo-energetice de la CNE Cernavodă.

Această măsură va fi menținută atât timp cât va fi necesar, explică Ministerul Economiei.

Demararea acestei măsuri suplimentare de protecție are la bază Hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr 9/14.03.2020, prin care se aprobă instituirea măsurii de izolare a personalului esențial pentru asigurarea funcționării CNE Cernavodă, în concordanță cu prevederile Planului de continuitate a activităților de bază în cazul unei epidemii/pandemii.

Conducerea SNN a adoptat planul intern de protecție a personalului și de asigurare a continuității operării în condiții de siguranță și a producției ca măsură suplimentară în perioada epidemiei de Covid-19, în conformitate cu standardele internaționale din industria nucleară și prevederilor naționale în materie.

De asemenea, SNN informează că procesele de bază ale companiei se desfășoară în parametri normali, iar acțiunile și măsurile suplimentare fiind elaborate și implementate în coordonare cu toate instituțiile abilitate ale statului român.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW