Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Economiei a anunțat ultimele măsuri pentru sprijinirea IMM-urilor

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Ministerul Economiei a anunțat luni că a lansat oficial aplicația pentru obținerea certificatelor prin care IMM-urile pot obține facilități de creditare de la stat. Solicitanții trebuie să acceseze platforma prevenire.gov.ro.

„Am lansat aplicaţia pentru eliberarea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă. Aş vrea să reamintesc că se eliberează exclusiv online şi gratuit! Şi, totodată, vreau să le atrag atenţia operatorilor economici care solicită CSU că au nevoie de semnătură electronică digitală”, a declarat Virgil Popescu Ministrul Economiei.

Certificatele de Situaţie de Urgenţă sunt emise în două forme:

TIP 1 (Albastru) – pentru întreruperea totală sau parţială a activităţii, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autorităţile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgenţă decretate (afectaţi de Ordonanţele Militare).

TIP 2 (Galben) – pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau veniturilor în luna martie 2020 cu un procent de minim 25% faţă de media încasărilor sau veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020.

Acest document are ca scop susţinerea operatorilor economici în relaţiile cu instituţiile publice pentru obţinerea, în condiţiile legii, de facilităţi de creditare, măsuri de sprijin ori în relaţiile comerciale, ca urmare a impactului economic, financiar şi social asupra activităţii acestora, determinat de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2: amânarea la plată pentru serviciile de utilităţi, invocarea de forţă majoră (doar pentru IMM-uri).

Un solicitant poate cere eliberarea unui singur tip de certificat de urgenţă.

Cererea pentru eliberarea CSU se realizează exclusiv prin intermediul acestei platforme, iar eliberarea certificatelor se va face automat, electronic, după validarea de către sistem a solicitării operatorului economic. Atenţie: Este nevoie de semnătură electronică! Dacă nu există semnătura electronică certificatele de situaţie de urgenţă vor fi revocate!

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri eliberează CSU doar pe perioada existenţei stării de urgenţă în România, la cerere, solicitanţilor, operatori economici, a căror activitate este afectată în contextul pandemiei SARS-CoV-2.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW