Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Digitalizării a lansat licitația pentru cloud-ul guvernamental

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 aprilie 2024

Ministerul Digitalizării a lansat licitația pentru implementarea proiectului privind cloud-ul guvernamental, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Împărțită în două loturi, achiziția este estimată la aproximativ 80 milioane de euro, fără TVA.

În ansamblu, cloudul guvernamental este o infrastructură IT, cu cele mai avansate sisteme de securitate cibernetică, care va găzdui platformele și aplicațiile informatice ale administrației centrale.

„Doar prin investiții în tehnologii de ultimă generație putem digitaliza administrația și conecta instituțiile între ele. Beneficiarii acestor transformări sistemice sunt cetățenii – astfel, România va recupera în doar 4 ani decalajele față de Occidentul european în ce privește calitatea serviciilor publice digitale”, a transmis ministrul digitalizării, Bogdan Ivan, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit documentației de atribuire, dezvoltarea cloudului guvernamental prin componenta de cloud dedicat va permite autoritatilor centrale si locale să beneficieze de o platforma tehnologica moderna ce va permite implementarea facila a unor sisteme informatice interoperabile, uniforme, scalabile si cu costuri si timpi de implementare reduse.

Sursa foto: Inquam Photos / Melinda Nagy

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW