Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Dezvoltării a publicat alocările prin „PNDL 3” / Județele păstorite de Gheorghe Flutur, Paul Stănescu și Olguța Vasilescu primesc cei mai mulți bani

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 mai 2022

Ministerul Dezvoltării a dat publicității miercuri, 11 mai, datele privind alocările de fonduri pe județe prin Programul Național „Anghel Saligny”, cunoscut și „PNDL 3”. 

La fel ca în cazul primelor două programe de dezvoltare locală – PNDL și PNDL 2 -, cei mai mulți bani vor merge către județele conduse de lideri politici cu greutate.

Primul în topul alocărilor se situează județul Suceava, unde președinte al Consiliului Județean este prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur, urmat de OLT, unde aceeași funcție este ocupată de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, respectiv Dolj, controlat politic de primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, vicepreședinte al PSD.

Topul alocărilor prin Programul „Anghel Saligny”

La polul opus se situează municipiul București, care are prevăzută o alocare totală de doar 175 milioane lei, respectiv județul Ilfov, care are repartizată o sumă totală de 888,5 milioane lei.

„Anghel Salingy” sau „PNDL 3”

Prevăzut inițial cu o alocare totală de 50 miliarde lei, Programul „Anghel Saligny”, cel care a reprezentat picătura care a pus capăt alianței dintre PNL și USR, are prevăzut acum un buget de 65,5 miliarde lei. 

Banii vor merge către autoritățile locale pentru finanțarea unor lucrări de drumuri și rețele de utilități (alimentare cu apă, canalizare, distribuție de gaze naturale) din perioada 2021 – 2028.

Sursa foto: Inquam Photos / Justinel Stavaru

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW