Tuesday, April 30, 2024
Jurnalism corect


Ministerul de Interne rus susține că presupușii autori ai atacului de la Moscova sunt cetățeni străini

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 23 martie 2024

Ministerul de Interne rus a anunțat sâmbătă că cei patru presupuși autori ai atacului lansat vineri seara și revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), asupra unei săli de concerte din Moscova, sunt cetățeni străini.

Potrivit Agerpres, Ministerul, a specificat, într-un comunicat, că cei patru suspecți, care au fost arestați, sunt toți cetățeni străini, fără a oferi detalii cu privire la cetățenia acestora.

De asemenea, presa rusă și un deputat au afirmat că unii dintre suspecți provin din Tadjikistan, o țară din Asia Centrală, situată în apropierea Afganistanului și unde organizația Stat Islamic este activă.

Context

În decursul serii, gruparea teroristă stat islamic ISIS a publicat un comunicat în care a afirmat că luptătorii săi au atacat o „mare adunare pentru creștini în suburbia rusă a Moscovei”, în comunicat fiind precizat că au fost rănite „sute de persoane” și provocate „distrugeri majore”.

Ramura din ISIS care a revendicat atacul este ISIL ISIS-K, aceeași care a atacat anterior ambasada Rusiei din capitala Afganistanului, Kabul. Oficialii guvernamentali americani consideră aceasta o pistă credibilă.

Ministerul de Externe al Rusiei a calificat incidentul drept un „atac terorist”. Este cel mai mare atac terorist din Rusia Centrală în ceea ce privește numărul de victime, de la atentatul cu bombă de la aeroportul Domodedovo din ianuarie 2011, care a ucis 37 de persoane și a rănit alte 172.

 

Foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW