Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Ministerul Culturii lucrează la un proiect de lege pentru evenimentele cu peste 1 000 de participanţi

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 21 mai 2020 Etichete: , , , ,

În România a început procesul de relaxare treptată a restricțiilor, însă evenimentele care implică participarea unui număr mare de persoane rămân în continuare interzise. Ministerul Culturii a anunţat ,joi, că există în lucru un proiect de lege care reglementează situaţia evenimentelor care implică participarea a peste 1 000 de persoane.

În urmă cu o săptămână, reprezentanții marilor festivaluri din România au solicitat Guvernului includerea lor în fondul pentru ajutor de stat dedicat IMM-urilor.

De asemena, reprezentanții au cerut şi facilităţi fiscale pentru sponsorii evenimentelor.

În urma discuțiilor, Ministerului Culturii a ajuns la concluzia că este nevoie de reglementarea situaţiei a acestor festivaluri.

„Am lucrat împreună cu marii organizatori de evenimente pentru a oferi predictibilitate, pentru a salva industria festivalurilor şi pentru a ne asigura că România se va afla, anul viitor, printre actanţii acestui domeniu. Prevederile privind măsura temporară a rambursării biletelor şi impozitul pentru nerezidenţi au fost incluse, deja, în OUG 70/2020. Acum suntem în punctul de a elabora un proiect de lege care va fi depus în Parlament şi care reglementează situaţia privind marile evenimente, proiect care va parcurge toate etapele consultării publice.(…)Prin crearea cadrului legal necesar, operatorii culturali vor putea lua cea mai bună decizie de administrare a afacerii în raport cu furnizorii şi clienţii lor, respectiv cu publicul festivalurilor”, a precizat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

sursa foto: Facebook

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW