Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Ministerul britanic al Apărării: Planurile politice ale Rusiei în Ucraina au eșuat

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 14 mai 2022

Faptul că Rusia nu a reușit decât să impună o conducere locală pro-rusă în orașul Herson „evidențiază eșecul invaziei rusești de a face progrese în atingerea obiectivelor sale politice în Ucraina”, a transmis sâmbătă, 14 mai, Ministerul britanic al Apărării (MoD) în ultima sa actualizare a informațiilor privind războiul din țara vecină. 

Administrația controlată de Rusia din Herson a declarat că intenționează să solicite miercuri anexarea de către Moscova. Rusia a ocupat Herson în luna martie și a confiscat clădirea consiliului municipal la sfârșitul lunii aprilie.

Ocupația a fost întâmpinată cu proteste ale locuitorilor, în ciuda încercărilor violente ale forțelor rusești de a-i dispersa.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a precizat că o parte centrală a planului inițial de invazie al Rusiei a fost, foarte probabil, să „folosească referendumuri trucate pentru a plasa majoritatea regiunilor din Ucraina sub autoritate pro-rusă pe termen lung”.

Dacă Rusia va organiza un referendum de aderare în Herson, aproape sigur va manipula rezultatele pentru a arăta o majoritate clară în favoarea independenței față de Ucraina.

Cetățenii din regiunea Herson vor continua probabil să își demonstreze opoziția față de ocupația rusă.

Menționăm că primarul din Harkov, Ihor Terejov, a declarat sâmbătă, 14 mai, pentru BBC că rușii s-au retras din zona orașului Harkov. El a spus că „datorită eforturilor depuse de apărarea teritorială a orașului Harkov și de forțele armate ucrainene, rușii s-au retras departe de zona orașului, în direcția frontierei rusești”.

Terejov a adăugat că acum este „liniște în Harkov și oamenii se întorc treptat în oraș”.

Nu a existat „niciun bombardament în oraș în ultimele cinci zile”, a mai precizat primarul, explicând că a existat doar „o singură încercare” din partea rușilor de a lovi orașul cu o rachetă în apropierea aeroportului din Harkov, dar, a spus el, „racheta a fost interceptată și eliminată de apărarea antiaeriană ucraineană”.

Foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW