Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Apărării pregătește un proiect pentru stagiul militar voluntar / Dîncu: Sunt mulți tineri care vor să aibă o pregătire

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 1 mai 2022

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat, sâmbătă seară, 30 aprilie, că instituția pe care o conduce pregătește un proiect de lege pentru românii care își doresc să facă stagiu militar voluntar. Potrivit proiectului, ce ar urma să fie lansat luna viitoare, voluntarii vor fi remunerați, iar MApN le va asigura toate condițiile.

Eu nu cred că armata ar trebui să fie obligatorie. Nici economic nu este bine, nici practic nu este bine să o faci obligatorie. Avem un proiect de lege pe care o să îl lansez, cred că peste vreo lună, pentru cei care vor să facă stagiu militar în mod voluntar. Sunt mulţi tineri care vor să aibă o pregătire militară, se accentuează acum cu ceea ce se întâmplă în Ucraina. Se accentuează această dorinţă a tinerilor de a avea un minim de pregătire militară”, a declarat Vasile Dîncu, sâmbătă seară, citat de News.ro.

Ministrul a menționat că persoanele care se vor înscrie în proiectul demarat de MApN vor fi plătiți, li se va asigura toate condițiile și vor putea merge acasă când își doresc.

Este o opţiune, dar nu poate fi o opţiune pentru toată lumea. Suntem foarte mulţi şi nu avem nevoie acum de armate masive. Este nevoie de armate cu oameni care au o meserie foarte bună, experţi în telecomunicaţii, cei care ştiu să tragă cu puşca, oameni de toate felurile. Armata nu mai este doar armata pe care o ştim din filmele cu război”, a adăugat ministrul Apărării.

Vasile Dîncu a citat și un sondaj realizat în urmă cu 11 ani, potrivit căruia 60% dintre persoanele incorporabile, cu vârsta între 18 și 35 de ani, și-ar fi dorit să „facă o armată pe termen scurt”.

Îşi doreau să facă o armată pe termen scurt, în 3-4 luni, maximum, în care să înveţe lucruri fundamentale legate de educaţie militară, să înveţe să tragă cu arma, să participe la operaţiune militară. Noi o să proiectăm un stil de armată pentru cei care vor să facă armată şi sunt sigur că o să avem foarte mulţi care o să îşi dorească”, susține Dîncu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW