Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Ministerul Apărării: Pe teritoriul României nu se află aeronave militare ucrainene

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 martie 2022

Pe teritoriul României nu se află nicio aeronavă militară a Ucrainei, au precizat miercuri, 9 martie, reprezentanții Ministerului Apărării. Explicațiile survin în contextul în care purtătorului de cuvânt al Ministerului Rus al Apărării, a acreditat ideea că pe teritoriul României ar fi fost relocate aeronave de luptă ucrainene.

Potrivit MApN, cel mai probabil, partea rusă a încercat să speculeze exemplul aeronavei militare ucrainene Suhoi 27 care a solicitat, în 24 februarie – prima zi a invaziei ilegale a armatei ruse în Ucraina, aterizarea de urgență în România.

„Ministerul român al apărării a comunicat cu maximă transparență situația acestei aeronave, care a fost gestionată cu respectarea strictă de către autoritățile române a normelor legislative naționale și internaționale aplicabile în astfel de situații, fapt cunoscut, cu siguranță, de reprezentanții Federației Ruse. Aeronava a fost returnată autorităților ucrainene, fără armament la bord și, evident, nu se mai află pe teritoriul României”, se arată în comunicatul MApN.

14 elicoptere civile ucrainene sunt în România

Potrivit MApN, în România se află 14 elicoptere din Ucraina, civile, neînarmate.

„Autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, pentru un număr de 14 elicoptere configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare”, a mai precizat MApN.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW