Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Ministerul Apărării montează un spital de campanie la Institutului ”Ana Aslan”

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 martie 2020 Etichete: , , , , ,

Ministerul Apărării Naționale a început, miercuri, să instaleze corturi medicale și containere în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.

„Ministerul Apărării Naționale a început pregătirile pentru montarea formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni”, transmite MApn.

În primă fază se vor monta containere și echipamente medicale. Ulterior, vor fi instalate și toate elementele componente ale structurii medicale și racordarea la utilități.

Formațiunea medicală ROL 2 va avea în componență corturi medicale și containere. Acestea cuprind unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Spitalul de campanie urmează să devină funcțional în circa cinci zile.

„Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19”, arată sursa citată.

Activitatea este sprijinită de Direcția medicală, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forțelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

Formațiunea medicală de nivel ROL 2 al MApN a mai funcționat ca secție externă de boli infecțioase la combaterea  Ebola.

sursa foto: MApn

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW