Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Apărării, în urma noilor atacuri ale rușilor asupra porturilor dunărene ale Ucrainei: Nu au rezultat amenințări militare directe la adresa teritoriului național

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 7 septembrie 2023

Ministerul Apărării a transmis joi, 7 septembrie, că nu au existat amenințări directe la adresa teritoriului României, în urma unui nou atac cu drone efectuat de Armata rusă asupra porturilor ucrainene Ismail și Chilia. Autoritățile ucrainene susțin că în urma acestor atacuri o persoană și-ar fi pierdut viața. 

„Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate noua serie de atacuri executate, în cursul nopții trecute, de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar. Ministerul Apărării Naționale a monitorizat în timp real, prin structurile responsabile, situația din spațiul aerian din proximitatea României, pe timpul atacurilor rusești. Din informațiile obținute prin sistemele electronice de supraveghere și prin celelalte mijloace de monitorizare nu au rezultat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României, generate de mijloacele de atac utilizate de forțele Federației Ruse. În conformitate cu procedurile stabilite la nivelul MApN pentru astfel de situații, au fost desemnate echipe de cercetare în teren, inclusiv pe Dunăre, pentru verificări suplimentare”, a transmis Ministerul Apărării.

Nu este pentru prima dată când rușii bombardează porturile Ismail și Chilia, aflate foarte aproape de granița cu România. Cel mai probabil, în urma unui astfel de atac efectuat sâmbătă, o dronă s-a prăbușit pe malul românesc al Dunării, în localitatea Ceatalchioi, situată la doar câțiva kilometri de Tulcea.

Inițial, la doar câteva ore după atac, Ministerul Apărării a susținut că nu au existat amenințări directe la adresa teritoriului național, mesaj preluat și de președintele Klaus Iohannis. Cu toate acestea, după ce autoritățile de la Kiev au arătat că o dronă s-a prăbușit în România, Armata a declanșat în zonă noi verificări și a descoperit componente ale unui astfel de aparat.

Sursa foto: Instituția Prefectului Tulcea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW