Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Apărării, după ce au fost găsite bucăți dintr-o dronă pe teritoriul României: Se iau măsuri suplimentare de securizare a spațiului aerian

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 6 septembrie 2023 Etichete: , , , ,

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, s-a deplasat, miercuri, 6 septembrie, în localitățile  Ceatalchioi și Chilia Veche, județul Tulcea, unde a discutat cu cetățenii și autoritățile localităților aflate în apropierea atacurilor cu drone, executate de Rusia asupra  porturilor dunărene ale Ucrainei.

În cursul acestei după-amiezi, ministrul urmează să se deplaseze și în municipiul Galați, informează Biroul de Presă al Ministeruli Apării Naționale(MApN).  Reprezentanții  MApN s-au deplasat și în satul Plauru în care echipele de investigare ale MApN au descoperit, în cursul serii de 5 septembrie, elemente care pot fi asimilate unor resturi de dronă. Specialiștii trimiși de MApN la fața locului au ridicat probele care vor fi supuse unor expertize tehnice, care să permită stabilirea provenienței și caracteristicilor acestora.

Echipa condusă de ministrul apărării naționale, din care au făcut parte șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent Viorel Pană, s-a informat cu privire la situația concretă din zonele vizitate și a informat autoritățile locale despre faptul că vor fi luate măsuri suplimentare pentru întărirea capacităților de monitorizare și de securizare a spațiului aerian la frontierele României.

Concluziile formulate de specialiștii MApN, în urma finalizării  investigațiilor, vor fi comunicate public, precizează sursa citată. Reamintim, în ultimele zile, Rusia a lansat atacuri masive asupra porturilor ucrainene, aflate în apropierea graniței cu România.  În cursul zilei de astăzi, 6 septembrie, pe teritoriul României, au fost găsite bucăți dintr-o dronă, chiar dacă în urmă cu o zi autoritățile române infirmau această informație.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW