Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Apărării din Republica Moldova: Nu există indicii care ar arăta că suntem în pericol

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 2 mai 2022

Nu există indicii care să arate că Republica Moldova este în pericol, a fost reacția Ministerului Apărării din țara vecină, după ce surse militare ucrainene au avertizat că Rusia ar fi luat decizia de a ataca Moldova, notează protv.md.

„În acest moment, nu există indicii care ar arăta că Republica Moldova este în pericol. Aceste constatări sunt împărtășite nu doar de autoritățile moldovenești, dar si de principalii noștri parteneri internaționali. Evaluăm constant riscurile de securitate și vom comunica publicului orice modificare de situație”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Republica Moldova.

Surse militare ucrainene, citate de publicația britanică The Times, au declarat că există o „serie de indicatori” potrivit cărora se pregătește un atac în viitorul apropiat asupra Republicii Moldova.

O preluare reușită a controlului ar duce la deplasarea trupelor rusești dinspre vest spre portul Odesa de la Marea Neagră, în Ucraina.

Credem că Kremlinul a luat deja decizia de a ataca Republica Moldova. Soarta Moldovei este foarte crucială. Dacă rușii încep să preia controlul, noi vom fi, din punct de vedere militar, o țintă mai ușoară, iar amenințarea pentru Ucraina va fi existențială”, a declarat sursa citată.

Sursă foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW