Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Ministerul Apărării, despre centrele dedicate de vaccinare: Înființarea a avut ca scop reducerea presiunii de pe centrele coordonate de Ministerul Sănătății

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 martie 2021

În urma izbucnirii discuțiilor legate de centrele dedicate de vaccinare, reprezentanții Ministerului Apărării au transmis un punct de vedere în care susțin că înființarea a acestora a avut drept scop reducerea presiunii de pe centrele înființate de Ministerul Sănătății.

„Subliniem faptul că unele exprimări din spațiul public induc ideea falsă că centrele de vaccinare organizate de MApN ar fi destinate doar pentru personalul militar fiind, chipurile, menite să acorde un tratament privilegiat acestuia, pe baza unor practici și proceduri netransparente, în detrimentul populației civile.
Înființarea centrelor de vaccinare de către MApN a avut ca scop reducerea presiunii pe centrele de vaccinare coordonate de Ministerul Sănătății, prin extinderea capabilităților de administrare a vaccinului la nivel național, aceste centre fiind destinate nu doar personalului MApN ci și a celui din alte instituții ale sistemului național de apărare și, în anumite situații, chiar pentru persoane civile, în conformitate cu procedurile derulate prin platforma unică de programare”, arată MApN.

33.000 de persoane au fost vaccinate în centrele MApN

Ministerul Apărării precizează că circa 33.000 de persoane s-au vaccinat în centre pe care le coordonează, dintre ca 19.000 cadre militare și personal civil în activitate în cadrul ministerului, iar diferența este reprezentată de veterani de război, pensionari militari și membri de familie eligibili (peste 65 de ani sau cu comorbidități).

„Pentru o informare transparentă și corectă, prezentăm situația la zi în ceea ce privește activitatea de vaccinare desfășurată de centrele organizate de MApN. Până în prezent, au fost vaccinate aproximativ 19.000 cadre militare și personal civil în activitate în cadrul ministerului.
Diferența până la 33.000 de persoane, câte au fost imunizate în total, până în prezent, în centrele MApN este reprezentată de veterani de război, pensionari militari și membri de familie eligibili (peste 65 de ani sau cu comorbidități). Din categoria personalului în activitate, au fost vaccinate 5.315 cadre medicale și personal auxiliar. Facem precizarea că în centrele militare de vaccinare deschise pentru prima etapă s-a vaccinat și personal medical din afara ministerului. De asemenea, au fost vaccinați 1.557 elevi și studenți și 1.835 profesori și personal angajat în instituțiile de învățământ. Până la acest moment, au fost impunizați aproximativ 5.000 de veterani de război și pensionari militari eligibili (peste 65 de ani sau cu comorbidități), aproximativ 4.500 membri de familie eligibili pentru etapa a II-a (în principal membri de familie ai pensionarilor militari)”, a transmis Ministerul Apărării.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW