Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Apărării demontează o nouă știre falsă referitoare la conflictul din Ucraina

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 ianuarie 2024

Ministerul Apărării avertizează asupra unei știri false care pretinde că o aeronavă F-16C din dotarea Forțelor Aeriene Române ar fi bombardat o grupare de forțe ale Federației Ruse din apropiere de Herson.

În mod evident, afirmația de mai sus este absurdă nu doar pentru un specialist în aviație, ci și pentru publicul larg. De altfel, o mare parte a utilizatorilor platformei a identificat corect dezinformarea, în comentarii lăsate în subsolul postării.

Potrivit MApN, mai multe elemente devoalează acest fals menit să inducă îngrijorări nejustificate: Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” este dispusă la Borcea, jud. Călărași, nu la Constanța, iar Forțele Aeriene Române nu au în dotare aeronave F-16 în varianta C, ci aeronave în varianta constructivă A/B, modernizate la standardul MLU 5.2 și MLU 6.5. În plus, în perioada indicată de această așa-zisă „știre”, Forțele Aeriene Române nu au executat zboruri cu aeronave F-16.

„De la declanșarea invaziei ilegale a Federației Ruse în Ucraina, România, ca parte a Alianței Nord-Atlantice, a acționat prin măsuri de consolidare a posturii de apărare și descurajare, de natură strict defensivă și proporțională cu nivelul potențialelor amenințărilor la adresa securității regionale, cu respectarea strictă a dreptului internațional”, a transmis MApN.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW