Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Apărării a recepționat alte 35 de izolete de fabricație românească

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Alte 35 de izolete de fabricație românească au fost recepționate de Ministerul Apărării. Acestea reprezintă lotul trei din contractul încheiat cu compania Stimpex. În total vor fi livrate 100 de astfel de produse, necesare pentru transportul pacienților infectați sau suspecți de COVID-19.

„O comisie de recepţie, formată din specialişti ai Departamentului pentru armamente şi ai Direcţiei Medicale a MApN, a recepţionat vineri, 10 aprilie, la sediul operatorului economic SC Stimpex SA, al treilea lot de 35 de izolete de concepţie şi producţie românească. Producţia acestora va continua şi în cursul săptămânii viitoare pentru livrarea lotului nr. 4, reprezentând restul de 20 de izolete din totalul de 100 comandate de către MApN. Sistemele de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici – BIOEVAC recepţionate vor fi distribuite, prin Direcţia medicală, sistemului medical naţional”, se arată în comunicatul MApN.

Sistemul de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenți biologici, inclusiv SARS-CoV-2, și este dotat cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă. Produsul, dezvoltat de cercetătorii militari împreună cu medicii militari, îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate.

Proiectul de cercetare-dezvoltare a fost derulat de Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM), structură aflată în subordinea Departamentului pentru armamente, și Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare, aflat în subordinea Direcției Medicale a MApN.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW