Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Apărării a lansat o nouă campanie de recrutare pentru serviciul militar în rezervă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Ministerul Apărării a anunțat vineri, 14 octombrie, că va organiza o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

Campania de recrutare va fi organizată în perioada 24 octombrie – 11 noiembrie.

MApN arată că au rămas disponibile pentru anul 2022 417 locuri de rezerviști (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), în unităţi militare din București și 19 judeţe – Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Vaslui și Vrancea.

La prezentarea la centrul militar, în perioada menționată, cetățenii interesați vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum și unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situația în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii”, a informat MApN.

Aceștia vor fi nevoiți să completeze o cerere de înscriere și să prezinte următoarele documente: actul de identitate (copie și original), certificatul de cazier judiciar, acte de studii (în copie și original), permisul de conducere valabil, livretul militar (dacă este cazul).

Date suplimentare pot fi obținute de la sediul centrelor militare zonale, județene sau de sector. Datele de contact sunt disponibile aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW